Na delu ulja ispeći file isečen na četvrtine. Na drugoj polovini ulja zapeći isečen krompir, izvaditi ga sa strane i u tiganj dodati crni luk isečen na rebarca, papriku i paradajz. Povrće peći par minuta (treba da ostane al dente) a zatim dodati na kocke isečen trapist, isključiti i ostaviti da se sir otopi.. Servirati pečeni krompir i file na tanjir, preliti pripremljenim povrćem i poslužiti uz raženi hleb.
Hleb je nezaobilazan dodatak većini jela. Među zdravijim vrstama je i raženi hleb koji je značajan izvor vlakana u ishrani. Hleb će najduže ostati svež i ukusan ako se čuva na suvom mestu, u posebnoj drvenoj kutiji ili zamotan u pamučnu ili lanenu krpu
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 735 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 92 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 367.5 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 46 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 5.5 g