Svinjski file u komadu začiniti i peći na zagrejanom ulju oko 2-3 minuta sa svake strane.
Izvaditi file iz tiganja, a na istoj masnoći kratko prepeći marinirane gljive, preliti pavlakom za kuvanje i kuvati dok ne proključa.
Servirati bareni pirinač i isečen file, preliti sosom od gljiva i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 429 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 97 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 214.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 48.5 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 3.5 g