Na malo ulja ispeći začinjene filee i pred kraj pečenja ih preliti soja sosom. Na preostalom ulju propržiti naseckan crni luk, dodati beli luk, đumbir, paradajz pelat i leblebije. Začiniti, promešati i još malo prodinstati. File servirati uz prilog od leblebija u paradajz pelatu i poslužiti uz ražani hleb.
Leblebije ili naut se mogu kupiti najčešće u rinfuzi, u prodavnicama zdrave hrane ili supermarketima ili konzerivsane. Suve leblebije se pre kuvanja preko noći moraju potopiti u hladnoj vodi, a nakon što ih ocedite i dobro isprete, kuvajte ih u vodi u odnosu 1 : 3 i pustite da voda provri u nepokrivenoj šerpi. Zatim je poklopite i kuvajte 1,5 do 2 sata.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1070 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 535 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 6 g