Karfiol iseći na cvetiće i bariti oko 5 minuta u ključaloj vodi.
Svinjski file iseći na medaljone, začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju.
Rastopiti puter, dodati sojino brašno, blago upržiti i preliti mlekom. Kuvati sos dok se ne zgusne, začiniti muskatnim oraščićem. Sos kuvati uz neprestano mešanje da ne zagori. U gotov sos dodati iseckana belanca i promešati.
Servirati medaljone i karfiol na tanjir, preliti sosom i preko jela narendati kuvana žumanca.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 415 kcal
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 41 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 322 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 278 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 20.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 161 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Natrijum - 139 mg
Vlakna - 1.5 g