Svinjski file rastanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti, staviti listiće pršute, izmrvljenu gorgonzolu i uviti u rolat.
File staviti u tepsiju, preliti maslinovim uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, 20 minuta.
Za to vreme rastopiti puter. Dodati kruške isečene na kriške, sotirati, posuti cimetom i preliti belim vinom.
Ostaviti kruške da se ukuvaju, na laganoj vatri, dok tečnost ne ispari.
File iseći na manje komade i servirati na tanjir.
Poslužiti uz sotirane kruške.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 29 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 141 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 897 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 70.5 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 448.5 mg
Vlakna - 2.5 g