Svinjske filee iseći, posoliti, pobiberiti i ispeći na delu maslinovog ulja.
Na preostalom delu ulja propržiti indijski orah, dodati spanać i pržiti par minuta, dok spanać ne pusti vodu.
Ocediti vodu iz spanaća, a zatim ga začiniti muskatnim oraščićem.
U šerpu sipati pavlaku za kuvanje, posoliti, začiniti turmarikom i kuvati sos dok se ne zgusne.
Servirati filee i spanać sa indijskim i muskatnim oraščićem, preliti sosom od turmarike i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 295 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 36 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 98 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 331 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 147.5 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 49 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Natrijum - 165.5 mg
Vlakna - 1 g