Meso iseckati na trake, pa ga staviti u posudu i dodati soja sos, dodatak jelima, maslinovo ulje, crveno vino, beli luk, biber, so i ruzmarin. Pripremljeno meso prekriti i ostaviti u frižideru 2 sata da se marinira. Izvaditi meso iz marinade i peći u tiganju bez ulja. Tikvicu i paradajz iseckati na kockice, a praziluk i šampinjone na kolutove. Povrće dinstati na ulju i vodi 10 minuta, te dodati pirinač i kašiku kari začina. Meso servirati uz pirinač i krišku crnog hleba.
Zbog svog neutralnog ukusa, piletina se može pre same pripreme marinirati s jednim ili više začina, soja sosom, uljem, jogurtom ili senfom. Kod mariniranja se dodaje alkohol ili sirće, vino ili limunov sok, što će još više omekšati mišićna vlakna u mesu.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 1800 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 6.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 3.5 g