Začiniti batake mešavinom crvene paprike i dodatka jelima. Batake peći u zagrejanoj rerni 45 minuta na 200*C. Anis i povrće sitno iseckati, prodinstati na maslinovom ulju, dodati biber, so i majoran. Servirati pileće batake sa dinstanim povrćem i ukrasiti po želji. Jelo služiti uz integralni hleb.
Anis ili komorač je jedna od najstarijih poznatih lekovitih biljaka. Potiče iz Sredozemlja i najviše joj odgovara topla, ali ne prevruća klima. Anis je veoma bogat kalijumom, manganom i vitaminom C.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 630 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 315 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 5.5 g