Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti biftek isečen na žilijen. Dodati iseckan svež đumbir i šargarepu, šećer i soja sos. Sniziti temperaturu i pržiti još par minuta, a zatim posoliti i pobiberiti. Biftek servirati uz ranije obaren pirinač i crni hleb.
Preporučeni dnevni unos natrijuma kod odraslih osoba je oko 2400 mg dnevno, što odgovara količini od 6 g soli ili 1,5 kafena kašičica. Ovo jelo sadrži skoro polovinu preporučenog dnevnog unosa tako da je neophodno da prilikom pripreme ovog ali i ostalih obroka u toku dana vrlo štedljivo koristite so.
Porcija za odraslu osobu - 345 g
Energetska vrednost porcije - 485 kcal
Natrijum - 1180 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 172.5 g
Energetska vrednost porcije - 242.5 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 2 g