Peršun sitno iseckati i promešati sa dodatkom za jelo, mlevenom crvenom paprikom, biberom, rendanim svežim đumbirom i iseckanim belim lukom. Batake raseći na par mesta i posuti pripremljenom začinskom mešavinom. Krompir iseći na četvrtine, začiniti i staviti u nauljenu posudu, a preko poređati batake. Peći 40-ak minuta u rerni zagrejanoj na 220*C. Servirati đumbir batake i krompir na tanjir uz prilog od paradajza i krišku crnog hleba.
List peršuna je jedan od nabogatijih prirodnih izvora moćnog antioksidansa, vitamina C. Dok je svež, treba ga oprati, lišće očupkati i pažljivo osušiti. Složiti u kutiju za zamrzavanje i brzo zamrznuti. Sledećeg dana treba ga prepakovati u kese za zamrzavanje
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 230 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 3.5 g