Dimljeni ćureći batak otkostiti i iseći meso na manje komade. Na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti gambore, preliti konjakom i flambirati. Zatim dodati prethodno obarenu testeninu, začine, kiselu pavlaku i promešati. Ćuretinu dodati u posudu sa testeninom i flambiranim gamborima. Sve dobro promešati, staviti u tepsiju i zapeći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220*C. Uz ovo delikatesno jelo servirati salatu od kisele crvene paprike.
Iako je sadržaj belančevina, masti i holesterola u ovom obroku iznad preporučenih vrednosti, pažljivo kombinovanje obroka u toku dana omogućiće da ukupni dnevni unos belančevina, masti, holesterola i ugljenih hidrata bude u granicama poželjnih vrednosti. Veličinu porcije obavezno prilagodite energetskim potrebama organizma.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1955 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 146 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 977.5 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1.5 g