Ćuretinu i crni luk iseći na kockice (konkase), staviti na zagrejano ulje i dinstati par minuta.
Dodati beli luk isečen na listiće, promešati i kad intenzivno zamiriše preliti belim vinom. Kuvati dok meso ne omekša.
Papriku i šampinjone iseći na krupnije komade, dodati u šerpu sa ćuretinom, posoliti, pobiberiti, začiniti mlevenim kimom, promešati i preliti sokom od paradajza.
Krompir iseći na kockice, skuvati, ocediti i napraviti pire. U pire dodati iseckan peršun, kiselu pavlaku i na kockice iseckan dimljeni trapist i promešati.
Na sredinu tanjira servirati pire sa sirom i peršunom, dodati ćuretinu u vinu i paradajzu i jelo poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 24 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 93 mg
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 298 mg
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 46.5 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 149 mg
Vlakna - 3.5 g