Crveno vino sipati u šerpu, zagrejati i kad provri dodati oljuštene kruške. Kuvati oko 5 minuta na laganoj vatri.
Ćuretinu blago zaseći, posoliti, pobiberiti i pržiti na maslinovom ulju.
Rastopiti puter, dodati šljive i kratko ih sotirati, a zatim sipati sok od šljiva iz kompota. Kuvati par minuta. Štapić vanile iseći po dužini i deo staviti u šljive, a deo u kruške.
Razmutiti gustin sa malo vode, dodati u šljive i kuvati 2-3 minuta, dok se ne zgusne.
Servirati kruške u vinu i ćuretinu, preliti šljivama u sosu i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 620 g
Energetska vrednost porcije - 610 kcal
Natrijum - 270 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 135 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 4 g