Ćuretinu iseći na šnicle, staviti u dublju posudu, preliti sokom od limuna i ostaviti da odstoji pola sata.
Na zagrejanom ulju izdinstati iseckan crni i beli luk, dodati ćuretinu i kratko je zapeći sa obe strane. Dodati i iseckanu slaninu. Preliti sokom od grejpfruta i soja sosom, poklopiti i ostaviti da se dinsta na laganoj vatri oko 20 minuta.
Brokoli iseći na cvetiće i kratko obariti u ključaloj vodi.
Kuvani krompir iseći na kolutove i kratko ga sotirati na zagrejanom puteru.
Cvetiće barenog brokolija takođe sotirati na puteru. Servirati povrće i ćuretinu u soku od grejpa na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 760 kcal
Natrijum - 2627 mg
Masti - 42 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 166 mg
Belančevine - 56 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 1313.5 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 83 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 4 g