Ćuretinu iseći na šnicle, začiniti i kratko zapeći sa obe strane. Praziluk iseći na kolutove, dodati u ćuretinu, preliti vodom i dinstati dok ćuretina ne omekša. Suve šljive preliti sa malo vode i ostaviti par minuta da se natope, a zatim ih dodati u ćuretinu. Kuvati na laganoj vatri oko 5 minuta. Servirati ćuretinu sa suvim šljivama uz prilog od barenog pirinča.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 405 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 98 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 202.5 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 49 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 7.5 g