Toggle Navigation

 

Ćuretina sa spanać lazanjom

Prilikom pečenja ćuretine na masnoći, meso pecite na početku na jačem plamenu, kako bi se što pre napravila hrskava pokožica koja u mesu zadržava sokove, a kasnije treba sniziti temperaturu pečenja.

Plativoo
Priprema

Ćuretinu iseći, začiniti i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju.

Spanać sotirati na malo ulja, ocediti od viška tecnosti i dodati naseckanu pršutu, parmezan i začine.

U odgovarajuću posudu ređati testo za lazanje i spanać, prelivati pavlakom i sokom od paradajza i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.

Lazanje peći u rerni zagrejanoj na 200°C 20-ak minuta.

Servirati ćuretinu uz spanać lazanje i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 600 kcal

Belančevine - 52 g

Belančevine (%) - 34 %

Masti - 28 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 129 mg

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 877 mg

Vlakna - 13 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 64.5 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Natrijum - 438.5 mg

Vlakna - 6.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g ćuretine
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 150 g testa za lazanje
    • 400 g spanaća
    • 40 g parmezana
    • 100 g pršute
    • so,
    • biber
    • kim
    • 150 ml pavlake za kuvanje
    • 150 ml paradajz soka
Ključne reči:
ćuretina spanać pršuta