Ćuretinu iseći, začiniti i ispeći na zagrejanom maslinovom ulju.
Spanać sotirati na malo ulja, ocediti od viška tecnosti i dodati naseckanu pršutu, parmezan i začine.
U odgovarajuću posudu ređati testo za lazanje i spanać, prelivati pavlakom i sokom od paradajza i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.
Lazanje peći u rerni zagrejanoj na 200°C 20-ak minuta.
Servirati ćuretinu uz spanać lazanje i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Belančevine - 52 g
Belančevine (%) - 34 %
Masti - 28 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 129 mg
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 877 mg
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 64.5 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Natrijum - 438.5 mg
Vlakna - 6.5 g