Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti, posuti seckanom žalfijom, preliti uljem i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Bundevu iseći na kriške, staviti u tepsiju i dodati sitan crveni luk.
Preliti povrće medom, pokriti alu folijom i peći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni. Odstraniti foliju i zapeći povrće još 10 minuta.
Ćuretinu ispeći u zagrejanom tiganju.
Servirati ćuretinu uz prilog od medene bundeve i crvenog luka i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 27 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 101 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 253 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 50.5 mg
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Natrijum - 126.5 mg
Vlakna - 0.5 g