Rastopiti puter, dodati brašno, upržiti i preliti mlekom i belim vinom. Kuvati bešamel dok se ne zgusne, posoliti, pobiberiti i dodati trećinu potrebne količine parmezana.
Spanać kratko sotirati na zagrejanom ulju.
Bareni krompir iseći na kolutove i ređati u tepsiju. Preko krompira staviti spanać, preliti bešamelom i staviti u rernu da se zapeče 10-ak minuta.
Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju.
Pavlaku za kuvanje sipati u šerpu, posoliti, pobiberiti, dodati preostalu količinu parmezana i skuvati sos.
Čeri paradajz izgrilovati na preostalom ulju.
Servirati ćuretinu sa krompir spanaćem, dodati čeri paradajz i sve preliti sosom od parmezana.
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 33 %
Masti - 32 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 129 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 676 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Masti - 16 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 64.5 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Natrijum - 338 mg
Vlakna - 2 g