Ćureće belo meso iseći na tanke šnicle, istanjiti tučkom, začiniti i odozgo staviti listiće pilećih prsa i sira. Lagano urolovati, pričvrstiti čačkalicom i ispržiti sa svih strana. Gotove rolnice izvaditi na tanjir. Na preostaloj masnoći u tiganju propržiti brašno i uz mešanje nalivati mleko do određene gustine. Sosu dodati muskatni oraščić, limun isečen na kockice i kuvati još nekoliko minuta. Gotove rolnice servirati uz kuvani brokoli i preliti sosom od limuna. Jelo služiti uz crni hleb.
Blanširanje je postupak kratkog izlaganja namirnice struji vodene pare ili vode zagrejane na temperaturu do 90*C. Nakon blanširanja povrće ocediti, prosušiti i preliti malom količinom maslinovog ili drugog kvalitetnog ulja.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 660 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 53 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 26.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 4.5 g