U činiju staviti meso, mineralnu vodu, sodu bikarbonu, začine, belance i iseckan beli luk. Promešati rukom smesu i praviti ćevape. Ruke premazati uljem dok se prave ćevapi, jer će se lakše formirati i smesa neće lepiti za dlanove. Ispeći ćevape na grilu dok ne postanu rumeni i hrskavi. Crni, crveni i mladi luk sitno iseckati, staviti na tacnu i odgore poređati ćevape.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 872 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 160 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 53 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 436 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 26.5 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 1.5 g