Na ulju propržiti šargarepu i celer iseckane na kockice. Dodati beli luk, batake isečene na par mesta, a zatim naliti sokom od paradajza i vodom. Meso kratko kuvati, dodati pavlaku i kuvati još 30-ak minuta. Na tanjir servirati pripremljene batake sa barenim njokama.
Koren celera treba očistiti četkicom u hladnoj vodi kako bi se uklonili ostaci zemlje, potom odseći vrh i oguliti njegovu grubu površinu. Nakon što se celer naseče na šnite, kockice ili se nariba, nacedi se limunov sok ili se na kratko uroni u vodu sa limunovim sokom kako u kontaktu sa svetlom ne bi izgubio boju.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 1160 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 122 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 580 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 61 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 3 g