Toggle Navigation

 

Biftek sa svežom salatom

Juneći file, odnosno biftek, najmekši je i najfiniji komad junećeg mesa. Kod bifteka je veoma bitan način i vreme pečenja bifteka što zavisi od toga kakav biftek želite - krvav, srednje ili do kraja pečen. Poželjno je biftek pre pečenja osloboditi finih žilica koje ga okružuju.

Plativoo
Priprema

Biftek iseći, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju. U činiju staviti rukolu, dodati sitno iseckan crveni luk, papriku, mladi luk i čeri paradajz, posoliti, preliti maslinovim uljem i promešati. Servirati biftek i svežu salatu na tanjir i poslužiti uz krišku integralnog hleba.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 410 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Natrijum - 615 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 100 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 28 %

Ugljeni hidrati - 53 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 307.5 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 50 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 26.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g bifteka
    • 2 kašike ulja
    • so
    • biber
    • 200 g crvenog luka
    • 200 g čeri paradajza
    • 200 g paprike
    • 4 struka mladog crnog luka
    • 100 g rukole
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 1 kašika soka od limuna
    • 300 g integralnog hleba