Toggle Navigation

 

Biber biftek sa prepeličjim jajima

Za pripremu senfa semenke se natapaju u tečnosti kao što su grožđani sok, mošt, vino, sirće, jabukovača ili voda. Prah smeđe gorušice upotrebljava se u jelima azijske kuhinje, pomešan s vodom ili pirinčanim sirćem kao deo vrlo ljutog umaka koji se poslužuje uz rolnice od jaja.

Plativoo
Priprema

Zagrejati bujon i kad proključa dodati palentu. Kuvati palentu uz stalno mešanje.

Tikvice, patlidžan i paradajz iseći i izgrilovati na delu maslinovog ulja.

Biftek posoliti, premazati senfom sa svih strana, uvaljati u krupno usitnjen biber i peći u zagrejanom ulju po 2 minuta sa svake strane (dužina pečenja bifteka zavisi od toga koliko želite da biftek bude pečen).

Pažljivo razbiti prepeličja jaja i ispeći ih na preostalom ulju.

Servirati jelo na tanjir i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 34 %

Masti - 25 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 142 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 372 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 71 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %

Natrijum - 186 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g bifteka
    • 30 g senfa
    • 50 g biber u zrnu
    • 8 prepeličjih jaja
    • 250 ml bujona
    • 100 g palente
    • 100 g patlidžana
    • 100 g tikvice
    • 100 g paradajza
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • so,