Zagrejati bujon i kad proključa dodati palentu. Kuvati palentu uz stalno mešanje.
Tikvice, patlidžan i paradajz iseći i izgrilovati na delu maslinovog ulja.
Biftek posoliti, premazati senfom sa svih strana, uvaljati u krupno usitnjen biber i peći u zagrejanom ulju po 2 minuta sa svake strane (dužina pečenja bifteka zavisi od toga koliko želite da biftek bude pečen).
Pažljivo razbiti prepeličja jaja i ispeći ih na preostalom ulju.
Servirati jelo na tanjir i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 34 %
Masti - 25 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 142 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Natrijum - 372 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 71 mg
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Natrijum - 186 mg
Vlakna - 1 g