Začiniti zasečene batake i staviti ih u odgovarajuću tepsiju.
Dodati masline, suve šljive, naseckan beli luk, isečen limun i sve promešati.
Staviti sastojke u vatrostalnu posudu i u rernu da se peče na 220*C, 20-ak minuta.
Bareni krompir začiniti i staviti u tepsiju da se lepo zapeče.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 760 kcal
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 37 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 160 mg
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Natrijum - 1182 mg
Vlakna - 19 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 18.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 80 mg
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Natrijum - 591 mg
Vlakna - 9.5 g