Krompir iseći na kriške i staviti u tepsiju. Batake zaseći na par mesta, posoliti, pobiberiti i poređati preko krompira. Preliti delom maslinovog ulja i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Izvaditi tepsiju iz rerne, dodati beli luk i masline, posuti susamom, preliti susamovim uljem i vratiti u rernu da se peče još 20 minuta.
Čeri paradajz iseći na četvrtine, sotirati na preostalom maslinovom ulju, dodati spanać i promešati.
Servirati batake sa krompirom i maslinama i prilogom od spanaća sa čeri paradajzom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 42 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 120 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 656 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 60 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 328 mg
Vlakna - 4.5 g