Batake posoliti. Biber, brašno i crvenu papriku izmešati, pa u tu smesu uvaljati batake, poređati ih u vatrostalnu činiju, a preko njih rasporediti šampinjone. Na ulju kratko propržiti iseckan beli luk, naliti pavlakom za kuvanje, dodati narendan dimljeni sir, preostalu mešavinu brašna i paprike i preliti batake. Rernu zagrejati na 180*C i peći batake 50-ak minuta. Jelo servirati uz ražani hleb.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 113 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 56.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 4 g