Na zagrejanom ulju ispeći jaja i zapeći pečenicu.
Zemičke prepoloviti, na polovinu staviti list zelene salate, jaja, pečenicu i narendan trapist.
Sendviče servirati uz sok od grejpfruta.
U ovom obroku dominiraju belančevine životinjskog porekla, koje se odlikuju visokom biološkom vrednošću jer sadrže esencijalne aminokiseline koje organizam nije u mogućnosti da sam stvara.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 580 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 232 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 116 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1 g