Jaja kuvati 10-tak minuta i oljuštiti.
Zelenu salatu oprati i iskidati na komade, rotkvice očistiti i iseći na listiće, papriku očistiti, iseći na rezance a krastavac oprati i preseći, a zatim iseći na polu-krugove.
Povrće izmešati u dubljoj činiji i začiniti.
U posebnoj posudi sjediniti i izmešati senf, sirće i ulje pa preliti salatu.
Salatu ukrasiti kriškama kuvanih jaja i paradajzom.
Porcija za odraslu osobu - 680 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1500 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 223 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 111.5 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 5 g