Krišku tosta premazati margarinom i ajvarom, dodati list sira i preklopitit sa drugom kriškom tosta.
Ulje zagrejati u tiganju i zapeći tost sa obe strane (po 2 minuta sa obe strane).
Tost sendviče sa ajvarom servirati na tanjir uz listiće pršute i čašu soka od pomorandže.
Obrok bogat kako ukupnim, tako i zasićenim masnoćama. Udeo masnoća u ukupnoj energetskoj vrednosti obroka možete smanjiti ukuliko smanjite količinu margarina i/ili tost ispečete u aparatu za tople sendviče, koji omogućava pečenje bez dodatne masnoće.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Natrijum - 940 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 34 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 177.5 kcal
Natrijum - 470 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 17 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1 g