Na zagrejanom ulju propržiti isečenu papriku i kobasicu.
Jaja i belanca umutiti u činijici sa kajmakom i naseckanim belim lukom.
Smesu sipati u tiganj i ispeći omlet.
Servirati omlet na tanjir, preko staviti paradajz isečen na kolutove i posuti parmezanom.
Omlet poslužiti uz zemičke i sok od jabuke.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 740 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 247 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 370 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 123.5 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 2.5 g