U šerpi zagrejati sok od pomorandže. Kada proključa dodati med i narendanu koru pomorandže.
Gustin razmutili sa malo vode i zgusnuti pripremljen sok.
Dodati banane isečene na kolutove i lagano promešati.
Servirati slatki namaz uz puter kifle i poslužiti sa sokom od pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 170 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 3 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 87 g
Ugljeni hidrati (%) - 90 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 85 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 1.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 43.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 3 g