U odgovarajuću posudu umutiti jaje, so i ulje, pa postepeno dodavati brašno, a potom mleko i mineralnu vodu. Masu neprestalno mešati kako se ne bi stvorile grudvice. Na kraju dodati sodu bikarbonu. Palačinke peći u dobro zagrejanom tiganju, prvo jednu stranu 2-3 minute, a zatim je okrenuti i peći još minut. Gotove palačinke poređati na veći tanjir. Na maslinovom ulju propržiti praziluk i narendanu šargarepu. U smesu dodati biljnu pavlaku i začine. Nafilovati palačinke pripremljenim nadevom, servirati uz čeri paradajz i poslužiti uz sok od pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 585 g
Energetska vrednost porcije - 475 kcal
Natrijum - 570 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 73 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 292.5 g
Energetska vrednost porcije - 237.5 kcal
Natrijum - 285 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 27.5 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 36.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 2.5 g