Palačinke pripremiti na sledeći način: u dubljoj posudi umutiti jaje, dodati soli na vrh noža, šećer, vanil šećer i ulje i postepeno dodavati brašno, mleko i mineralnu vodu uz neprestano mešanje, vodeći računa da se ne stvore grudvice.
U umućenu smesu dodati malo sode bikarbone i umutiti tečno testo.
Palačinke peći u dobro zagrejanom tiganju, prvo jednu stranu 2-3 minuta, a zatim polako okrenuti palačinku i nastaviti sa pečenjem druge strane oko 1 minut. Gotove palačinke ređati na tanjir i zatim puniti pripremljenim filom.
Fil od bele čokolade
Biljnu tj. slatku pavlaku staviti u šerpu, zagrejati do tačke ključanja a zatim skinuti sa grejnog tela i staviti kockice bele čokolade.
Mešati dok se čokolada ne rastopi i ne dobije krem.
Ohlađenim filom od bele čokolade premazati palačinke, preklopiti i servirati na tanjir.
Gotove palačinke posuti čokoladnim mrvicama i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 308 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 62 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 154 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 0.5 g