Konzervu haringe otvoriti i ocediti višak ulja.
Pasulj ocediti i viljuškom izgnječiti. Dodati haringu i nastaviti pasiranje.
U tu smesu dodati izrendane kisele krastavce, sok od pola limuna i začine.
Sve dobro izmešati i namazati time kriške crnog hleba.
Sendviče služiti uz čašu mleka.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 2000 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 3.5 g