Piletinu iseći na kocke i obariti je u ključaloj vodi par minuta. Oprati pod mlazom hladne vode i staviti u činiju.
Dodati prethodno obareno mešano povrće, sitno iseckan celer i zelenu salatu.
Senf, pavlaku i majonez izmešati u manjoj činijici i preliti preko mesa i povrća.
Promešati salatu i servirati na tanjir uz crni hleb i sok od jabuke.
Celer je namirnica visokog kvaliteta sa širokim mogućnostima primene, kako korena, tako i nadzemnog dela biljke. Birajte stabljike svetlozelene boje koji daju hrskav zvuk kada se lagano stisnu na sredini. Celer ne bi trebalo suviše dugo držati na sobnoj temperaturi, jer veoma lako uvene i izgubi svežinu.
Porcija za odraslu osobu - 505 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 1170 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 61 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 252.5 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 585 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 6.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 30.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 3.5 g