Umutiti jaja, dodati narendani kačkavalj, šunku isečenu na rezance, pavlaku, biber i so, a potom sve dobro sjediniti.
Tost hleb umočiti u mleko, poređati u tepsiju i na svaki tost staviti pripremljenu masu.
Rernu zagrejati na 200*C i zapeći sendviče 10 minuta.
Uz praški tost poslužiti sok od pomorandže.
Količina holesterola u ovom obroku je opasno blizu dnevno preporučene vrednosti. Kako je glavni izvor holesterola u ovom obroku žumance, svi koji vode računa o unosu masnoća i holesterola mogu da prilikom pripreme, umesto dva cela jaja upotrebe dva belanca i samo jedno žumance, i na taj način smanje njegovu količinu.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 940 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 149 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 470 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 74.5 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 1 g