Spanać dobro oprati u više voda pa ga nakratko blanširati u ključaloj vodi, a zatim ocediti i rashladiti u posudi sa hladnom vodom.
Pečurke oprati, sitno iseći i dinstati na malo ulja. Dodati sitan sir, jaja, iseckani spanać i posoliti. Lagano mešati i po potrebi dodavati mineralnu vodu.
Na podmazani dublji pleh staviti tri kore, pa ih premazati smesom. Postupak ponavljati sve dok se ne utroše kore i masa.
Peći u rerni 40 minuta na 200*C.
Gotovu pitu sa spanaćem i pečurkama servirati na tanjir i poslužiti uz čašu jogurta.
Obavezno spanać dobro oprati u hladnoj vodi. Kada se skuva, baciti vodu u kojoj je spanać kuvan, potopiti ga nakratko u hladnu vodu kako bi se ohladio i očuvao predivnu tamnozelenu boju, poput žada. Zatim ga dobro ocediti i istisnuti višak vode iz njega.
Porcija za odraslu osobu - 590 g
Energetska vrednost porcije - 670 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 87 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 295 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 43.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 3 g