Bukovače iseći na listiće i propržiti na maslinovom ulju.
Preliti umućenim jajima i belacima, posoliti, pobiberiti i posuti seckanim peršunovim listom.
Omlet servirati uz čeri paradajz i poslužiti uz crni hleb i sok od grejpfruta.
Bukovača ili šumska ostriga može se naći kao samonikla u prirodi, ali se i uzgaja. Zbog toga što se prilikom uzgajanja ne koriste hemikalije i sredstva koja imaju štetne posledice po zdravlje ljudi, ova gljiva zauzima značajno mesto u ishrani savremenog čoveka.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 930 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 211 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 465 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 105.5 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 3.5 g