U odgovarajuću posudu sipati vodu i dodati sirće i so. Kada voda proključa poširati jaja oko 2 minute.
Čeri paradajz iseći na četvrtine, krastavac usitniti, šargarepu narendati, dodati rukolu, so, maslinovo ulje i balzamiko sirće.
Salatu promešati i servirati na tanjir.
Staviti poširano jaje i poslužiti uz krišku crnog hleba i jogurt.
U ovom obroku, glavni izvor holesterola su jaja. Iako je neohodan u našem organizmu kao deo ćelijskih membrana i osnova za sintezu polnih hormona, holesterol je neophodno unositi u ograničenim količinama, manje od 300 mg dnevno za zdrave osobe, odnosno manje od 200 mg dnevno za osobe obolele od šećerne bolesti.
Porcija za odraslu osobu - 495 g
Energetska vrednost porcije - 425 kcal
Natrijum - 860 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 211 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 247.5 g
Energetska vrednost porcije - 212.5 kcal
Natrijum - 430 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 105.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 4 g