U posudi umutiti jaja, dodati feta sir, pavlaku, sitno isečenu šunku i mineralnu vodu.
Kore iseći na manje kocke i staviti ih u puterom namazane modle tako da krajevi ostanu iznad modle.
Sipati pripremljeni nadev u modle i peći 15 minuta na 200*C.
Servirati na listu zelene salate sa čeri paradajzom i poslužiti sa jogurtom.
Listovi zelene salate moraju biti sveži i čvrsti. Uvenule listove možete osvežiti tako što ćete je na dvadesetak minuta potopiti u mlaku vodu u koju ste prethodno dodali malo limunovog soka.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 1330 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 167 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 665 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 83.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 2.5 g