Toggle Navigation

 

Kukuruz salata sa šunkom

Kukuruz se širom planete konzumira na najrazličitije načine...

Plativoo
Priprema

Skuvati kukuruz šećerac, ocediti i isprati pod mlazom hladne vode.

Masline i papriku iseći na kockice, staviti u činiju sa kukuruzom, začiniti i na kraju dodati prašku šunku isečenu na rezance.

Sve lagano izmešati, sipati limunov sok, servirati i dekorisati po želji.

Poslužiti uz integralni hleb i sok od paradajza.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 505 g

Energetska vrednost porcije - 555 kcal

Natrijum - 2000 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 20 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 95 g

Ugljeni hidrati (%) - 67 %

Vlakna - 13 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 252.5 g

Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal

Natrijum - 1000 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 10 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Ugljeni hidrati - 47.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %

Vlakna - 6.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g kukuruza šećerca
    • 50 g zelenih maslina
    • 150 g crvene paprika
    • sok od jednog limuna
    • peršun
    • so
    • 150 g praške šunke
    • 400 g integralnog hleba
    • 800 ml soka od paradajza - napitak