Sitno iseckan bosiljak pomešati sa maslinovim uljem.
Servirati na tanjir kriške kozijeg sira i čeri paradajz, a zatim sve preliti mešavinom ulja i bosiljka.
Uz predjelo poslužiti zemičke i sok od višanja.
Udeo kako ukupnih, tako i aterogenih, zasićenih masnoća u ovom obroku je znatno veća od preporučenih vrednosti, tako da i zdrave, fizički aktivne osobe samo ponekad mogu da uživaju u ovom specijalitetu.
Porcija za odraslu osobu - 395 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 560 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 46 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 197.5 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 280 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 2 g