Zrna grožđa preseći na polovine.
Kornfleks staviti u činiju, dodati grožđe, preliti voćnim jogurtom, promešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Servirati u činijicu i poslužiti uz sok od višnje.
Kukuruzne pahuljice, voćni jogurt i grožđe su namirnice bogate ugljenim hidratima, zbog čega ovaj doručak sadrži znatno više ugljenih hidrata u odnosu na aktuelne preporuke, te se ne preporučuje osobama obolelim od šećerne bolesti.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 110 g
Ugljeni hidrati (%) - 88 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 295 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 3 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 1.5 g