Na žice za ražnjić nabockati redom maslinku, čeri paradajz, kolut krastavca, kockicu mortadele, kockicu bri sira i tako redom dok se utroše svi sastojci.
U činiji pomešati salatu rukolu sa balzamiko sirćetom i solju.
Rasporediti na tanjir salatu, preko nje staviti štapiće i poslužiti uz raženi hleb i sok od grejpfruta.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1615 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 46 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 807.5 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 4.5 g