U odgovarajuću posudu staviti rukolu, čeri paradajz isečen na polovine i listove lososa.
Dodati balzamiko sirće i maslinovo ulje. Lagano promešati salatu.
Zemičke preseći na pola i u njih staviti pripremljenu salatu.
Za napitak poslužiti sok od jabuke.
Dimljeni losos kao i većina drugih namirnica konzerviranih dimljenjem sadrži znatnu količinu soli, a samim tim i natrijuma. Osobama koje imaju visok krvni pritisak preporučuje se da smanje količinu dimljenog lososa kako bi smanjile ukupnu količinu natrijuma u obroku.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 1010 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 76 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 505 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 14.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 2 g