Sardine otvoriti i ocediti višak ulja. Staviti u dublju posudu.
Sardinama dodati izrendan i prethodno skuvan krompir, sitno isečen praziluk, beli luk, iseckan peršun, seckane masline i sok od limuna. Začiniti masu.
Tanke kriške integralnog hleba namazati pripremljenom masom, dekorisati paradajzom i maslinama i služiti uz jogurt.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 5 g