Toggle Navigation

 

Vasina torta by Jovana

Veoma stari recept, Vasina torta je bila vrlo znana poslastica na trpezama naših baka.

Plativoo
Priprema

Kora: 7 belanjaka (belanaca) miksati sa 7 kašika šećera da se dobije čvrst sneg, dodati 7 žumanjaka (žumanaca), 4 kašike samlevenih oraha, 3 kašike prezle i 1 prašak za pecivo. Kada se dobije homogena smesa, razliti u kalup i peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Na ohladjen biskvit iscediti 1 narandžu.

Fil: Mutiti jedan margarin (250 g) sa 7 kašika šećera , 7 žumanjaka (žumanaca), 250 g čokolade, 200 g samlevenih oraha, a zatim i se 300 g mlevene plazme potopljene u 200 ml soka od narandže. Sve se izmeša i nariba se kora od jedne narandže.

šam (šaum): 7 belanjaka (belanaca) miksati na pari sa 14 kašika šećera, i kad je izmiksano isprži se 4 kašike šećera i doda u šam. Prave se pusle kojima se dekoriše torta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

Jovana68

Sastojci

    • 7 jaja
    • 7 kašika šećera
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 4 kašike mlevenih oraha
    • 3 kašike prezle
    • 250 g margarina
    • 7 kašika šećera
    • 250 g čokolade
    • 7 žumanaca
    • 200 ml gustog soka od pomorandže
    • 300 g mlevenog keksa
    • 200 g mlevenih oraha
    • 1 pomorandža
    • 7 belanaca
    • 18 kašika šećera