Toggle Navigation

 

Trostruki užitak

Za sve lljubitelje kremastih kolača.

Plativoo
Priprema

Kora: Belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer, a zatim lagano dadajte brašno, orahe i pola praška za pecivo. Sjedinite fino smesu, sipajte u podmazan pleh i pecite na 200*C 25 munuta. Fil: Žumanca umutiti sa šećerom i pudingom sa 100 ml mleka, presostalo mleko staviti da prokuva.  U kipuće mleko, dodajte smesu sa žumancima i kuvajte uz neprstano mešanje oko 4 minuta, sklonite sa vatre i ohladite. Umutite penasto margarin i dodajte ohladjenoj smesi. Podelite smesu na dva dela, i u jedan deo stavite 100 g otopljene čokolade. Ohlađenenu koru filovati, prvo žuta krema, na to složiti petit keks, preko toga premažite čokoladnu kremu. Ceo kolač pospite sitno seckanim orasima. Secite na štanglice kad se stegne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 6 belanaca
    • 100 g šećera
    • 120 g mlevenih oraha
    • 3 kašike brašna
    • 2 kašike prezli
    • 6 žumanaca
    • 700 ml mleka
    • 2 pudinga od vanile
    • 150 g šećera
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 200 g margarina
    • 200 g petiti keksa (celog)
Ključne reči:
belanca žumanca cokolada mleko orasi