Rernu ugrejati na 180*C. Okrugli kalup podmazati maslacem ili uljem i prekriti papirom za pečenje. Belancima dodajte prstohvat soli, te ih dobro umutite, dok ne dobijete čvrst sneg. Žumanca posebno umutite u penastu masu, te im postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom. Kada se žumanca i sećer sjedine, dodati im ulje i vrelu vodu i dobro izmiksati. Brašno i prašak za pecivo i kakao posebno sjediniti i dodati smesi od žumanaca. Polako umutiti dok se sve lepo ne sjedini. Na kraju toj smesi dodavati kašiku po kašiku snega od belanaca i polako mešati dok se ne dobije penasta jednolična masa. Smesu istresti u okrugli pleh i peći oko 25 minuta, proveriti čačkalicom, da li je patišpanj pečen. Patišpanj ohladiti, te ga prerezati na dva dela. Pripremiti 6 većih čaša, i njima rezati patišpanje (kao kada pravite krofne). Mleko i rum zagrejte, te dodajte 2 kašike šećera i mešajte dok se ne šećer ne istopi lepo u mleku. Puding napravite u 400 ml mleka, te dok je topao dodajte mu margarin, Nutellu, keks i umućenu slatku pavlaku. U čaše prvo ređajte patišpanje, prelijte ih smesom od mleka i ruma, zatim preko njih stavite fil, pa opet red patišpanja koji ćete preliti mlekom i rumom, i na kraju red fila. Tortice ukrasite mlevenim keksom i čokoladnim mrvicama, te ostavite u frižider na par sati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 345 kcal
Natrijum - 683 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 83 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 1 g
Ugljeni hidrati (%) - 1 %
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal
Natrijum - 341.5 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 41.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 0.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 0.5 %