Toggle Navigation

 

Torta sa jagodama

Jednostavna, brza, a veoma ukusna i kremasta torta sa jagodama...

Plativoo
Priprema

Za koru odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti prvo dobro belanca sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno žumance. Zatim dodati vrelu vodu, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa lagano sjediniti smesu. Izliti je u pleh (35x25) obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180*C 30 min. Kada se kora ohladi preseći je vodoravno, da se dobiju dve kore.  Za prvi fil  izmutiti gustin, prašak za puding i jaja sa 2 dl mleka, a ostatak mleka, 8 dl staviti da provri sa šecerom. U kipuće mleko sipati umućenu smesu od jaja, gustina i pudinga, pa skuvati fil. Kada se ohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom.  Za drugi fil umutiti šlag sa mineralnom vodom.  Jagode oprati, dobro ocediti, iseckati na komadiće, pa filovati tortu. Na prvu koru naneti 1/2 prvog fila, poredjati 1/2 kg iseckanih jagoda, pa premazati 1/2 drugog fila. Staviti drugu koru, pa ponoviti postupak. Odgore posuti sa krupnije iseckanim lešnicima. Kada se ohladi, tortu iseći na kocke i uživati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 6 jaja
    • 18 kašika šećera
    • 18 kašika brašna
    • 12 kašika vrele vode
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 2 kašike ulja
    • 1l mleka
    • 200 g šećera
    • 2 jaja
    • 80 g gustina
    • 80 g pudinga od vanile
    • 250 g margarina
    • 1 kg jagoda
    • 250 g šlaga
    • 4 dl mineralne vode
    • 100 g krupnije mlevenih lešnika za posipanje
Ključne reči:
belanca žumanca jagode šecer puding